maanantai 25. toukokuuta 2009

February Lady Sweater


Tekniset tiedot:
Malli: February Lady Sweater (PDF), suunnittelija Pamela Wynne
Materiaali: Ruskovillan silkkivillasekoite, 50% silkki, 50% suomenlampaan villa, n. 600 g
Puikot: 4 mm, 80 cm Prymin pyöröt ja 4 mm Prymin metallisukkapuikot
Napit: Visakoivuiset napit Lauri-Tuotteesta
Muuta: Lisäsin malliin enemmän nappeja sekä muokkasin hihat pitkiksi

Sain äidiltä perintönä kilon Ruskovillan rouheaa, mutta pehmeää sinistä silkkivillalankaa. Äiti oli aloittanut siitä villatakkia, mutta takki oli jäänyt kesken 90-luvun loppupuolella ja minä sain langat. Lanka oli todella rustiikkista, siinä oli vielä jonkin verran roskaa jäljellä. Ollakseen puoliksi silkkiä lanka oli mukavan pehmeää ja villamaista. Verrattuna esimerkiksi Dropsin Silke Tweediin lanka oli joustavaa ja helpommin neuloutuvaa.

Malliksi valikoitui suloinen Lady Sweater. Aikaa neulomiseen meni kutakuinkin kuukausi, josta sitä neulottiin aktiivisesti kuta kuinkin kaksi viikkoa. Malli oli mukava ja helppo, juuri sopiva ensimmäiseksi villapaidaksi. Ainoa kohta, joka tuntui vaikealta aloittaa, oli hihat, joiden kavennukset laskin itse. Päättäiväisyydellä ne sitten syntyivätkin.

Olen pitänyt villatakkia melko paljon, sisällä iltojen lämmikkeenä ja pihalla takin korvikkeena. Mallin haittapuoli on sen (olka-)saumottomuus. Villatakki on vähän ikävästi venähtänyt mitoistaan painonsa ja joustavan ainaoikein-neulotun kaarrokkeen takia. Ajattelin pestä villatakin. Lanoliini pehmentäisi villatakkia ja toisaalta se voisi tiivistyä kuivuessaan..

Kokonaisuudessaan mukava ja kaunis projekti. Toinen villatakki on jo suunnitteilla!

2 kommenttia:

Tipsu kirjoitti...

Oi, ihana villatakki!

Auttaisikohan, jos kutitellun olkasauman kohdalle nurjalle puolelle ompelisi palasen joustavaa läpinäkyvää framilonnauhaa. Se napakoittaisi olan seudun, mutta toisaalta ei näkyisi ulkopuolelle.

Monissa kaupan neuleissa olen tätä nähnyt. Upeat napit!

Tipsu kirjoitti...

IIK!

Piti kirjoittamani, että KUVITELLUN olkasauman kohdalle.

Takki siis mitä ilmeisimmin ei kutittele, vai?

Tilda

 
design by suckmylolly.com