sunnuntai 1. helmikuuta 2009

3 x sukat

Olen täydellisesti laiminlyönyt tentti-, joulu- ja harjoitustyökiireissäni blogini. Toisaalta hyvä niin, sillä nyt minulla jotain mitä esitellä.

Valepalmikkosukat


Malli: Perussukat valepalmikolla (tuttu Rinsessa -asusteista Ullasta)
Lanka: Novitan Nalle
Puikot: 3,5 mm
Langankulutus: n. 90 g


Tein nämä tilaustyönä saksalaiselle ystävälleni. Tykkäsin valepalmikosta, se oli sopivan nopeaa ja helppoa, mutta toi silti hieman enemmän haastetta kuin pelkkä sileä neule. Kantapään neuloin vahvistettuna hollantilaiskantapäänä.

Palmikkosukat äidille

Malli: Perussukat, palmikko Ullasta Saunatontun sukista
Lanka: Marksin & Kattensin Top Wool luumun värisenä
Puikot: 3,5 mm
Langankulutus: n. 110 g

Joululahja äidille, joka valmistui kylläkin enemmin uuden vuoden lahjaksi. Neuloin näitä aluksi junassa, ja kun ensimmäinen sukka oli kärkikavennuksia vaille valmis, huomasin jättäneeni kaventamatta pari silmukkaa kantapään jäljiltä. Purin sukan ja neuloin uudestaan. Joulupäivinä sitten jatkoi näitä, kunnes n. 4 cm ennen toisen sukan valmistumista lanka-mokoma otti ja loppui. Sain kyllä tilattua sitten samaa väriä ja suunnilleen uuden vuoden tienoilla sukat sitten todella valmistuivat.

Pitsisukat ystävälle
Malli: Pitsisukat, pitsimalli mummon käyttämä
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3,5 mm
Langankulutus: 80 g (?)

Pitsimalli on mummolta opittu, mutta en ole ihan täysin varma, teinkö langankierrot oikeaan paikkaan. Kokeilin kyllä useampaa tapaa, mutta tämä oli paras niistä. Nämä olivat myös tilaustyö ystävälle. Sopivat oikein hyvin, vaikka kovasti epäilinkin - en nimittäin ole aiemmin tehnyt sukkia koossa 36.

Viimeisessä kuvassa taustana käytetyn pöytäliinan ompelin myös lomalla, kangas on Anna Danielssonin Fokus Marimekosta. Pöytäliinasta pidän paljon, se korostaa kauniisti pöydän pyöreää muotoa. Sitä paitsi pöytäliinaompelu on mukavaa ja palkitsevaa, vain pari päärmettä ja jo on valmista.

Tämä tältä kerralta - taidan alkaa keittelemään teetä, minuun on iskenyt flunssa (varmaan jo kolmatta kertaa tänä talvena). Lisää seuraa - seuraavalla kerralla on kenties ulsterin vuoro...

//Edit: mie en nyt jotenkin saa näitä kuvia ladattua tänne, koitan selvitellä tätä huomenna kun on enempi aikaa...
//Edit2: Suomi-piiku:huomenna=2-35 päivää... Mutta sainpahan tehtyä.

 
design by suckmylolly.com